Lämpö- ja kylmävesiputkien eristys ammattitaidolla Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa

Kaikki yhteystietomme

Kylmävesi- ja lämpövesiputkien eristystyöt Vantaalta ja lähialueella

Kun tavoitteena on kestävä talotekniikka, on hyvällä LVI-eristyksellä sijansa. Elinkaaren kannalta paras mahdollinen hyöty tavoitetaan, kun talotekniikka suojataan asianmukaisesti. LVI-putkistojen suojaus mahdollistaa esimerkiksi raikkaan veden saannin kylmävesiputkistosta, ja toisaalta lämpövesiputkistossa pysyy riittävä lämpötila mahdollisimman pienellä energiakulutuksella. Arvokkaiden lämmityslaitteiden ylläpitokuluja alentaa oikein asennetut eristeet. Jarmon Eristyspalvelu JEP Oy toteuttaa kylmävesiputkien eristystyöt sekä lämpövesiputkien eristystyöt mm. Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä. Olethan meihin yhteydessä, kun tavoitteena on kestävä eristysratkaisu.


LVI-eristämisen hyödyt lyhyesti:

  • Kondensaation vähentyminen
  • Putkistojen suojaaminen mm. korroosiolta
  • Laitteiden suojaaminen ja käyttöiän pidentyminen
  • Rakenteiden suojaaminen
  • Energiahäviön väheneminen
  • Raikas ja terveellinen käyttövesi
  • Lämminvesilaitteistossa oleva vesi on vähintään 55 asteista (legionellabakteerin ehkäisemiseksi)

Kylmävesiputkien eristyksen hyödyt

Miksi kylmävesiputkisto kannattaa eristää? Tärkein syy kylmävesijärjestelmän eristykselle on se, että matalissa lämpötiloissa muodostuu kondensaatiota, jonka seurauksena epätoivottuja korroosio-ongelmia ja homeen kasvua voi ilmaantua. Pahimmillaan tästä kaikesta voi aiheutua haittaa rakennuksen rakenteille. 


Putket voivat myös jäätyä, ja niiden sulattaminen onkin työlästä. Putkistot sijaitsevat usein ulkona tai tiloissa, joissa lämpötila on nollan puolella, joten riittävä eristys on tarpeen. Pakkanen voi myös rikkoa putkistot, jolloin edessä on melko hintava remontti vain siksi, että asiaan ei ole kiinnitetty huomiota.


Käyttöveden tulisi tietenkin olla myös raikasta ja terveellistä. Kylmävesilaitteistossa olevan veden tulisi olla 20 asteista. Siksi kylmävesiputkisto ja siihen liittyvät laitteet kannattaa suojata asianmukaisin eristyksin.


Lämpövesiputkien eristyksen hyödyt

Entä miksi lämpövesiputket kannattaa eristää? Kun lämpövesiputket eristetään, on sillä huomattavia vaikutuksia lämpöhäviön vähenemiseen. On arvioitu, että parhaimmillaan eristyksellä voidaan pienentää lämpöhäviötä jopa 70 % verran. Samalla esimerkiksi kattilan hyötysuhde paranee merkittävästi. Lämpövesiputkistoja kannattaa eristää keskuslämmitteisessä järjestelmässä, mutta myös maalämpöpumppujen putkistot hyötyvät eristeestä. Lämminvesilaitteistoissa veden tulisi olla aina vähintään 55 asteista, jotta legionellabakteerin leviämisriskiä vodaan vähentää.Laadukkaat, tarkoituksenmukaiset eristemateriaalit

Käytämme eristystyössä laadukkaita eristemateriaaleja, ja valitsemme parhaimmat ratkaisut kuhunkin kohteeseen. Esimerkiksi joustavat eristeet ja erilaiset eristepaksuudet mahdollistavat monipuoliset ratkaisut. Hyvissä eristeissä on myös höyrysulkuja, jotka vähentävät kondensaatiota. Lämpövesiputkistoissa hyödynnämme sellaisia eristemateriaaleja, jotka kestävät kuumuutta. Kylmävesieristeissä hyvään lämmöneristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. 


Putkistojen läpiviennit tilasta tilaan voivat tulipalon sattuessa olla ongelma. Palonkestävä eriste hillitsee palon leviämistä tiettyyn pisteeseen asti.


Putkien eristys kohtuuhintaan Vantaalta – pyydä tarjous!

Kun tarvitset osaavaa LVI-eristäjää, olethan yhteydessä tiimiimme. Toteutamme kylmävesiputkien eristystyöt sekä lämpövesiputkien eristystyöt laajalti Vantaalla ja muualla lähikunnissa. Jarmon Eristyspalvelu JEP Oy toteuttaa kohtuuhintaisia eristysratkaisuja – kysy lisää soittamalla tai lähetä viestiä!